Tanssihaaste 2019

Tanssihaasteeseen on valittu 25 innostunutta tyyppiä Etelä-Suomen alueelta. Seuraa millaisilla fiiliksillä he tanssiharrastustaan aloittelevat.

Tanssihaaste Facebookissa ja Instagramissa. Lisäksi blogista löytyy kootusti haastelaisten ajatuksia matkan varrelta.

***

Tämä on tilaisuus sinulle, joka olet joskus ajatellut, että olisi kiva kokeilla paritansseja. Kiinnostuitko?  Lue lisää miten pääset aloittamaan tanssiharrastuksen veloituksetta.

Olemme järjestäneet Tanssikoulu Antti Törmäsen kanssa tanssihaasteen jo 3 kertaa (edellisessä tanssihaasteessa oli mukana myös STOL ry ja useita tanssikouluja), ja nyt tanssihaaste vol 4, toteutetaan yhteistyössä JONES- dance & photography ja Tanssipuoti kanssa.

Hae mukaan haasteeseen

Monille kynnys tanssiharrastuksen aloittamiseen tuntuu olevan korkea. Aloittamiseen liittyy monia uskomuksia ja ehkä jopa pelkoja. Paritanssi ei ole vain vanhojen ihmisten juttu, tanssikursseilla ja tanssimassa käy myös paljon nuoria. Me haluamme julkaista haasteen, jonka avulla voit päästä aloittamaan tanssiharrastuksen veloituksetta. Ja lisäksi pääset tutustumaan yhteistyökumppaneiden tanssikursseihin ja -tapahtumiin.

Vanhojen juttu… En mä opi… Eihän sinne kehtaa mennä, kun ei mitään osaa…. Mulla on kaksi vasenta jalkaa/puujalka… Ei sitä tule vaan lähdettyä…. Kiinnostaisi kyllä, mutta… Mikä onkaan se syy ettet ole vielä lähtenyt tanssikurssile.

Tämän haasteen myötä sinulla ei ole enää mitään syytä lykätä aloittamista.


Miksi kannattaa tanssia?

Mikä olisikaan helpompi tapa tutustua vastakkaiseen sukupuoleen, kuin tanssiminen. Lisäksi paritanssin avulla tulee liikuttua huomaamattaan hyvässä seurassa.

Paritansseja tanssitaan monenlaiseen musiikkiin, joten ne 50-luvulta tutut ikivihreät eivät ole ainoaa musiikkia mihin voi tanssia. Jokaiselle löytyy varmasti mieluisaa musiikkia johon voi tanssia.

Tanssikurssille voit tulla täysin ilman ennakkotaitoja tai -osaamista. Tanssinopettelun aloittaminen on helppoa, saavut vain kurssipaikalle ja harjoittelet annettuja asioita. Jokaisella on mahdollisuus oppia tanssimaan, tanssitaidon ja varmuuden saaminen vaatii hieman työtä ja oikeanlaisia toistoja, niin kuin jokaisen uuden taidon opettelu.

Tanssiminen on hauskaa, tapaat uusia mahtavia tyyppejä samalla kun kuntosi, koordinaatiosi ja vartalonhallintasi kasvaa. Saat olla rohkeasti mies tai nainen, juuri sellainen kuin itse haluat. Lisäksi tanssiminen tarjoaa loistavan tavan irroittautua päivän rutiineista. Samalla saat aivoillesi uutta haastetta. Parasta tässä kaikessa on huikea porukka, jonka kanssa on mukava treenata ja käydä vapaa-aikanakin tanssimassa, leireillä tai istumassa iltaa. Tanssi on hyvää liikuntaa, mutta myös loistava tilaisuus tutustua hyviin tyyppeihin.

Paritanssissa yhdistyvät liikunta, musiikki ja seura– kolme erittäin tärkeää asiaa, ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.

Me haluamme kuulla kokemuksia tanssiharrastusta aloittelevilta. Näin voimme tulevaisuudessa auttaa myös muita tanssiharrastuksen alkuun. Sinun kokemuksesi voivat olla juuri se sysäys, jonka joku toinen tarvitsee rohkaistuakseen kurssille. Pääset halutessasi jakamaan tanssiniloa siis myös muille.

Haluamme haasteen avulla lisäksi lisätä tietoisuutta erilaisista tanssipaikoista ja tanssilajeista. Minkä lajin valitset? Sen mistä tykkäät eniten, se mikä tuntuu sinulle parhaimmalta! Lajeja on hirmuinen määrä, ei kun testaamaan.


Jos et ole vielä ottanut sitä ensimmäistä tanssiaskelta tai olet ihan tanssiharrastuksesi alussa. Tämä tarjous on juuri sinulle!

IMG_2863

Jos asut Helsinki -Kangasala-Turku välillä, tai olet valmis kulkemaan sinne kerran viikossa, etsimme juuri sinua, sukupuolellasi ei ole väliä.

Voit valita jonkun Tanssikoulu Antti Törmäsen perusteet ryhmän (Helsinki, Hämeenlinna, Forssa tai Kangasala).

Voit hakea tanssihaasteeseen myös yhteistyö kurssipaikkaan Turkuun.

Hae mukaan haasteeseen


Mitä sinä saat?

  • Ilmaiset perustason paritanssitunnit viikkoryhmissä sovitulla paikkakunnalla
  • Hauskan sosiaalisen porukan, jonka kanssa harjoitella
  • Tukea ja vinkkejä paritanssiharrastuksen aloitukseen
  • Yhteistyökumppaniemme vastustamattomia tarjouksia (esim. tanssikengistä ja -vaatteista, tanssitapahtumista jne.)
  • Alennuksia erilaisista kursseista ja tapahtumista 
  • Kehität kuntoa, liikkuvuutta, tasapainoa ja koordinaatiota
  • Pääset kokeilemaan erilaisia tansseja (mm. fusku, bugg, tango, hidas valssi, salsa ja monia muita)


Mitä tämä vaatii sinulta?

  • Et tanssi vielä, mutta olet kiinnostunut tanssimisesta
  • Sitoutumista kurssilla käymiseen ja halua oppia uutta
  • Arvostamme jos tykkäät sosiaalisesta mediasta, ja jaat kokemuksiasi, tuntemuksia, kuvia, videoita siitä miltä tanssin aloittaminen tuntuu, myös muille sosiaalisessa mediassa ja/tai blogissa. Tämä on täysin vapaaehtoista, eikä pakollista.

Käytämme näitä tarinoita esittelemään tanssia myös muillekin uuden harrastuksen aloittamista miettiville. Voit jakaa kokemuksiasi myös sovitulla nimimerkillä.


Tässä muutamia esimerkkejä opeteltavista tanssilajeista, sekä linkki miltä tanssi voi näyttää:

Fusku

Helppo, hauska avoimen otteen tanssi, jota voi tanssia monenlaiseen musiikkiin

Bugg

Vauhdikas avoimen otteen tanssi, yksi suosituimmista tansseista tanssilavoilla

Tango

Perinteinen lähiotteessa tanssittava tanssi, yksi yleisimmistä tansseista tanssilavoilla

Hidas valssi

Keinuva rauhallinen lähiotteen tanssi

West coast swing

Uusimpia tansseja, jota tanssitaan erityisesti radiohitteihin, mutta myös monenlaiseen muuhun musiikkiin

Salsa

Suosittu latinalaistanssi, jota tanssitaan avoimessa otteessa. Videossa hieman haastavampi, vauhdikas rueda, jossa vaihdetaan paria

Käy kurkkaamassa myös vuoden Palojärven tanssileirin tai Valasrannan tanssileirin tunnelmia


NÄIN OSALLISTUT!

Täytä hakemus 15.8 mennessä, haasteeseen valituille ilmoitetaan asiasta 22.8 mennessä)

Hae mukaan haasteeseen


Tätä haastetta saa jakaa!

Yhteistyössä: Tanssikoulu Antti Törmänen, HannaTuominenDance.com, JONES – dance & photography ja Tanssipuoti

Lisätietoja: hanna@hannatuominendance.com


Miksi tanssihaasteeseen kannattaa hakea?

Lue edellisten tanssihaasteeseen osallistuneiden fiiliksiä matkan varrelta:

Isot kiitokset tästä mahdollisuudesta kehittää omia tanssitaitoja tanssihaasteessa. Toistakymmentä tanssi-ilta ehdin käydä. Vielä Vappuaattonakin ehdin mukaan Antin Salsatunneille, ja siitä olikin kiva lähteä jatkamaan iltaa. Harrastus varmasti jatkuu vielä pitkään…

***

Jännitin kyllä ihan sairaasti ennen ekoja tunteja, mutta eipä ois tarttenu. Ilmapiiri on nimittäin tanssijoiden ja opettajien osalta tosi mukava ja rento. On aivan mahtavaa haastaa itsensä oppimaan uutta (ja välillä jopa onnistuakkin siinä.. :D) ja tutustua uusiin mahtaviin tyyppeihin! -Jonna-

***

Jenkkatunti  Hämeenlinnassa. Onneksi ei ollut jenkkailta… nimittäin hikeä pukkasi ihan riittävästi jo sen kolmen vartin jälkeen. Mutta kivaa oli taas kerran.

***

28080282_10215646278655762_13123877_o

Tosi antoisaa on ja tullut hommasta leppoisaa eli tarkoittaa sitä, että ei tarvitse jännittää osaamista, vaan enemmän keskittyä fiilistelemään. Taitotaso toki on edelleen aloittelija mutta silläkin on suuri vaikutus jännittäkö sitä tasoa missä on vai rentoutuuko vaan olemaan sitä mitä on.  Kiitos ja tsemppiä kaikille!

***

Käpylässä Joonas opetti meitä fuskaamaan. Etukäteen epäilin sen olevan kaltaiselleni suoraselkäiselle ja rehdille miehelle yhden tuskaisimmista lajeista.
Yllätyksekseni ilta sujui oikein hyvin. Tai ainakin tuntui hyvältä verrattuna aikaisempiin. Ja daamit…  Enkä sitten yhtään fuskaa! 

Ensin oli fusku, sitten foksi ja tänään opeteltiin tangoa tosimiesten tanssihaasteessa. Tuntuu siltä kun tämä vähän helpottuisi koko ajan, jopa minä taidan näita tansseja oppia. Suuri ansio tästä kuuluu hyvälle opettaja Hannalle. Tietysti minä olen kaikista opetellut vain perusaskeleita ja peruskuvioita sekä viemistä 2 tuntia illassa. Askeleet ja kuviot yksin jotenkin onnistuvat mutta sitten kun siihen täytyy vielä ottaa se nainen mukaan… 

26758598_517932615257115_5879089878694143997_o

***

Positiiviset fiilikset on ollut alusta lähtien haasteesta. Tässä on pikkuhiljaa ymmärtänyt kuinka hienoon juttuun sitä onkaan oikeen päässyt mukaan. Aina on ollut mukava tulla tunnille ja pois lähteä. Ainahan ne askeleet ei ole ihan kohdilleen osunut ja silti on ollut kannustavaa. Hyviä neuvoja saanut joka tunti niin opettajalta ,kun muiltakin kurssilaisilta. Onnistumisiakin on onneks tullut ja tajunnut ,että oivaltunut jotain ihan uutta! Tästä hyvä jatkaa eteenpäin! -Henri-

***

Nyt kun on muutamia tunteja kunnollista oppia takana, niin tämähän menee jo hienosti . Me käväistiin päiväristeily Tallinnassa, ja kun bändi soitti hyvää musaa niin pitihän sitä vähän kokeilla. Oltiin melkeinpä ainoat lattialla, mutta reissun paras palkinto tuli autokannella, missä ohi menevä vanhempi pari käveli meidän auton ohi ja kuului pikkuisen mielensäpahoittajan äänellä; ”Toi on se tanssijapari. Ainakin 10 kertaa kävivät tanssimassa” (mentiin 3 biisiä) Siis kutsuivat minuakin tanssijaksi . Eli rohkeasti vaan kohti käytännön harjoituksia arvon tanssihaastemiehet.

28081154_10215646278055747_661935156_o

Kuva: Risto Nevalainen

Erittäin antoisa kokemus tämä on. En yhtään kadu, että lähdin ja pääsin tähän mukaan. Haastavinta on tähän asti ollut hidas valssi, jalat meinaa mennä omia menojaan, kun pitäisi ottaa hitaasti. Tanssikärpänen on puraissut salsan, bachatan ja merenguen kohdalla, rytmi ja tempo itselle kohdillaan.

***

No, kaikkiaan homma on tuntunut loistavalta, vaatimattomasti. Kuten muuan kaveri epäili käyvän kuultuaan tanssihaasteesta, työpäivän aikana alkaa odottaa jo hyvissä ajoin että pääsee illalla treeneihin. Tässä kohden myös alkaa itse snadisti hahmottamaan miten laajasta asiasta on kysymys, kuinka paljon eri lajeja ja tapoja on, ja kuinka vaativaa on oppia niitä edes jollakin tasolla. Kevään mittainen tanssihaaste venynee kohdallani vuosien mittaiseksi matkaksi uuden oppimiseen ja kokonaan uuteen ympäristöön. Kärsimättömänä ihmisenä oman tuskaisen hitaan oppimisen hyväksyminen teettää kyllä myös päänvaivaa. Mutta kun pitkäkin matka aloitetaan ensimmäisellä askeleella, niin siinä mielessä noiden ensiaskelten ottaminen on ollut jäätävän hienoa.

***

Olen kyllä tykännyt tosi paljon, ikävä vaan että työt ja muut harrastukset ovat vieneet tanssiaikaa. Minä kun en ole koskaan tanssinut enkä koskaan edes ajatellut tanssivani niin nyt on pakko sanoa että olen paljon menettänyt. 

Minulla tanssihaaste on ollut enemmän kuin pelkkä johdatus tanssin pariin. Se on ollut mahdollisuus tutustua omiin heikkouksiin ja vahvuuksiini sekä tavata upeita ihmisiä. Tapahtumien hauskuus on lähtöisin opettajista, hyvistä tyypeistä joita lavoilla kohtaa, omista epäonnistumisista ja onnistumisista eri lajeissa.
Haasteen kautta sain hyvän kuvan siitä, miten monipuolista tanssi on ja miksi sitä kannattaa harrastaa.
Ennen en ymmärtänyt juuri mitään musiikista, nyt kuuntelen mielenkiinnolla eri tempoja, rytmejä ja taukoja biisin aikana.

Miksi haasteeseen kannattaisi hakea mukaan?
Opit perustanssiaskeleet ja kuviot hyvässä seurassa. Tutustut huippu tanssiopettajiin joilta saa vinkkejä ja tietoa tapahtumista. Parannat omaa liikunnallisuuttasi ja edistät terveyttäsi. Myös sosiaaliset tarpeet tulevat usein tyydytetyiksi tanssi-illan aikana. Vaikka alkuun suurin osa keskittymisestä menee askeleiden ja kuvioiden opettelussa niin jossain vaiheessa ne alkavat sujua kuin itsestään. Tanssi tarjoaa loputtomasti haasteita eikä kukaan ole missään vaiheessa valmis. Tanssipiireissä harvemmin kukaan pitää itseään muita parempina, vaan kaikki ovat mukana oppimassa ja jakamassa neuvoja toisilleen. Mukaan kannattaa lähteä siis jo pelkästä uteliaisuudesta ja mielenkiinnosta. -Juho-

***

Muistan edelleen elävästi kuinka tärisevin jaloin suuntasin keväällä ensimmäiselle tanssitunnilleni, kuinka paljon se minua silloin jännittikään. Eikä siihen jännittämiseen mitään aihetta edes ollut, mutta kaikki uusi ja tuntematon nyt vain tuntuu hurjalta. Ei kulunut montaakaan minuuttia tunnin alusta kun kaikki jännitys oli kadonnut kokonaan. Nykyään suuntaan tunneille hyvin luontevasti, itsevarmoin askelin. Tiedän, että siellä ei tule vastaan mitään sellaista mistä en selviäisi, ja se oli jo selvää heti sen ensimmäisen tunnin jälkeen. Niin mukavan leppoisia tunnit ovat, varsinkin alkeistason. Sinne voi suunnata vaikka tuntee omaavansa kaksi vasenta jalkaa, jotka ovat vielä kaiken lisäksi väärinpäin. Kaikki oppivat tanssimaan jos vain haluavat.

Olen varma, vaikka tanssihaaste onkin loppumaisillaan, että ne tosielämän tanssihaasteet kuitenkin jatkuvat. Pian alkavat syyskauden tunnit, joita odotan yhtä innolla kuin tanssihaasteen ensimmäistä tanssituntia.

Tanssihaaste on antanut tanssitaidon lisäksi, sanoinkuvaamattoman upeita kokemuksia, ison joukon uusia ystäviä, monia ilon ja onnistumisen hetkiä, paljon rakkoja jalkoihin, pieniä ahdistuksen ja epätoivon tunteita, lukuisia tilaisuuksia ylittää itsensä ja nyt tanssihaasteen myötä tiedän entistä vahvemmin, että tanssi ei ole vain harrastus vaan se on ennenkaikkea elämäntapa. Ja juuri sellainen elämäntapa mitä voin jatkaa koko loppuelämäni, elämäntapa minkä voin jakaa tärkeiden ihmisten kanssa, elämäntapa missä pääsen haastamaan itseäni aina uudelleen ja uudelleen, elämäntapa missä saan nauttia musiikista, toisista ihmisistä, tanssista ja ainutlaatuisesta kulttuurista samaan aikaan, elämäntapa mitä haluan elää, ja elämäntapa mistä ei taida voida päästä enää millään eroon. -Saana-

Saanan blogista löydät lisää ajatuksia miksi kannattaa osallistua tanssihaasteeseen ja voit lukea kuinka hienolle matkalle tanssin aloittaminen Saanan vei: