Ilmaiset projektit

Olen mukana projekteissa, joiden tarkoitus on tuoda paritanssia enemmän tunnetuksi, ja helpommin lähestyttäväksi kaikille.

Tanssia Suomen Nuorille

Mitä on Tanssia Suomen Nuorille-projekti?

Tuoda nuorten tietoisuuteen, että myös nuoret voivat tanssia paritansseja. Paritanssit ovat mukava luonteva tapa päästä puhe- ja kosketusetäisyydelle vastakkaisen sukupuolen kanssa, aina ei tarvi olla lärvit uskaltaaksen sen tehdä.
Paritanssit ovat erittäin hyvää liikuntaa. Musiikin soidessa ja hyvässä seurassa aika vierähtää nopeasti ja liikut huomaamatta. Tanssi kasvattaa itseluottamusta, oman kehontuntemusta ja suvaitsevaisuutta. Jokainen voi tanssia juuri sellaisena kuin on!
Lisätä tietoisuutta erilaisista tanssipaikoista ja tanssilajeista. Minkä lajin valitset? Sen mistä tykkäät eniten, se mikä tuntuu sinulle parhaimmalta! Lajeja on hirmuinen määrä, ei kun testaamaan 😀 ja jos et tykkää ei se haittaa. Joku muu juttu sopii sinulle paremmin.
Kerrotaan nuorille hieman lavatanssikulttuurista. Musiikki lavoilla muuttaa muotoaan koko ajan. Nuorten suosimilla esiintyjillä on ohjelmistossaan erilaisia uusia musiikkeja/lajeja tai vaikutteita, tanssilajeista joista ihmiset ovat juuri nyt innostuneita.

Tämä on osa Suomi100 vuotta kampanjaa, ja projekti toteutetaan Tanssikoulu Antti Törmäsen viikkotunneilla. Eli alle 25vuotiaat tanssivat perusteet tason tunneilla veloituksetta.  

Lisäksi teemme vierailuita eri kouluihin ja tutustutamme nuoria paritanssiin ja sen eri muotoihin.

_______________________________________________________________________________

HOX! Tanssihaaste Ilmoittautuminen on päättynyt tältä erää!!

Syksyn 2016 tanssihaasteen myötä sinulla on mahdollisuus oppia tanssimaan veloituksetta!

Tämä on tilaisuus sinulle, joka olet joskus ajatellut, että olisi kiva kokeilla paritansseja. Kiinnostuitko?  Lue lisää miten pääset aloittamaan tanssiharrastuksen veloituksetta (etusi yli 400€).  Ilmoittaudu tästä!

Tanssihaaste
Jaamme 4 paikkaa haasteeseen (arvo yli 200€ sekä lisäksi yhteistyökumppaneiden tarjoamat alennukset 200€) saat siis yli 400€ arvosta etuja

 Monille kynnys tanssiharrastuksen aloittamiseen tuntuu olevan korkea. Aloittamiseen liittyy monia uskomuksia ja ehkä jopa pelkoja. Paritanssi ei ole vain vanhojen ihmisten juttu, tanssikursseilla ja tanssimassa käy myös paljon nuoria. Me haluamme nyt julkaista haasteen, jonka avulla pääset aloittamaan tanssiharrastukseen veloituksetta. Ja lisäksi pääset tutustumaan yhteistyökumppaneiden tanssikursseihin ja -tapahtumiin.

Tanssikurssille voit tulla täysin ilman ennakkotaitoja tai -osaamista. Tanssinopettelun aloittaminen on helppoa, saavut vain kurssipaikalle ja harjoittelet annettuja asioita. Jokaisella on mahdollisuus oppia tanssimaan, tanssitaidon ja varmuuden saaminen vaatii hieman työtä ja oikeanlaisia toistoja, niin kuin jokaisen uuden taidon opettelu. Me haluamme kuulla kokemuksia tanssiharrastusta aloittelevilta. Näin voimme tulevaisuudessa auttaa myös muita tanssiharrastuksen alkuun. Sinun kokemuksesi voivat olla juuri se sysäys, jonka joku toinen tarvitsee rohkaistuakseen kurssille. Pääset jakamaan tanssiniloa siis myös muille.

Mitä hyötyä tanssista on?

Tanssiminen on hauskaa, tapaat uusia mahtavia tyyppejä samalla kun kuntosi, koordinaatiosi ja vartalonhallintasi kasvaa. Saat olla rohkeasti mies tai nainen, juuri sellainen kuin haluat. Lisäksi tanssiminen tarjoaa loistavan tavan irroittautua päivän rutiineista. Samalla saat aivoillesi uutta haastetta. Paritanssissa yhdistyvät liikunta, musiikki ja seura – kolme erittäin tärkeää asiaa, ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.

Vanhojen juttu… En mä opi… Eihän sinne kehtaa mennä, kun ei mitään osaa…. Mulla on kaksi vasenta jalkaa/puujalka… Ei sitä tule vaan lähdettyä…. Kiinnostaisi kyllä, mutta… Mikä onkaan se syy ettet ole vielä lähtenyt tanssikurssile. Tämän haasteen myötä sinulla ei ole enää mitään syytä lykätä aloittamista.

Jos et ole vielä ottanut sitä ensimmäistä tanssiaskelta tai olet ihan tanssiharrastuksesi alussa. Tämä tarjous on sinulle!

Mikä on Tanssihaaste?

Jaamme 4 lahjakorttia (arvo 200€ sekä lisäksi yhteistyökumppaneiden tarjoamat alennukset n. 200€) saat siis lähes 400€ arvosta etuja.

IMG_2863

Jos asut Hämeenlinnan ympäristössä, tai olet valmis kulkemaan sinne kerran viikossa, etsimme juuri sinua, sukupuolellasi ei ole väliä. Halutessasi voit valita myös toisen paikkakunnan Tanssikoulu Antti Törmäsen perusteet ryhmän.

Mitä sinä saat?
-Ilmaiset lihashuollon ja perustason tunnit ryhmässä
-Hauskan sosiaalisen porukan, jonka kanssa harjoitella
-Yhteistyökumppaniemme vastustamattomia tarjouksia (pääset tutustumaan muihinkin tanssitapahtumiin ja kursseihin)
-Erilaisia kursseja ja tapahtumia on tarjolla syksyn 2016 aikana
-Kehität kuntoa, liikkuvuutta, tasapainoa ja koordinaatiota
-Pääset kokeilemaan erilaisia tansseja (mm. fusku, bugg, tango, hidas valssi, wcs ja monia muita)

Fusku

Bugg

Tango

Hidas valssi

West coast swing

Mitä tämä vaatii sinulta?
-Kiinnostusta tanssia kohtaan
-Sitoutumista kurssilla käymiseen ja halua oppia uutta
-Arvostamme jos tykkäät sosiaalisesta mediasta, ja jaat kokemuksiasi, tuntemuksia, kuvia, videoita siitä miltä tanssin aloittaminen tuntuu, myös muille sosiaalisessa mediassa ja blogissa. Tämä on täysin vapaaehtoista, eikä pakollista.

Käytämme näitä tarinoita esittelemään tanssia myös muillekin uuden harrastuksen aloittamista miettiville. Voit jakaa kokemuksiasi myös sovitulla nimimerkillä.

Ota yhteyttä ja kerro, miksi juuri sinut pitäisi valita tähän haasteeseen

NÄIN OSALLISTUT!

Käy täyttämässä lyhyt kysely (28.8.2016 mennessä):
Ilmoittaudu tästä
Tätä haastetta saa jakaa!

Yhteistyössä: Tanssikoulu Antti Törmänen, Hannatuominendance

Lisätietoja: hannatuominendance@gmail.com

——————

Miksi tanssihaasteeseen kannattaa hakea?

Edelliseen tanssihaasteeseen osallistuneiden fiiliksiä matkan varrelta voi käydä täältä lukemassa.

-Juho-

Minulla tanssihaaste on ollut enemmän kuin pelkkä johdatus tanssin pariin. Se on ollut mahdollisuus tutustua omiin heikkouksiin ja vahvuuksiini sekä tavata upeita ihmisiä. Tapahtumien hauskuus on lähtöisin opettajista, hyvistä tyypeistä joita lavoilla kohtaa, omista epäonnistumisista ja onnistumisista eri lajeissa.
Haasteen kautta sain hyvän kuvan siitä, miten monipuolista tanssi on ja miksi sitä kannattaa harrastaa.
Ennen en ymmärtänyt juuri mitään musiikista, nyt kuuntelen mielenkiinnolla eri tempoja, rytmejä ja taukoja biisin aikana.
Harrastusmahdollisuuksien moninaisuus jaksaa myös yllättää, paikkoja ja opettajia löytyy koko ajan enemmän, kiitos sosiaalisen median.
Miksi siihen kannattaisi hakea mukaan?
Opit perustanssiaskeleet ja kuviot hyvässä seurassa. Tutustut huippu tanssiopettajiin joilta saa vinkkejä ja tietoa tapahtumista. Parannat omaa liikunnallisuuttasi ja edistät terveyttäsi. Myös sosiaaliset tarpeet tulevat usein tyydytetyiksi tanssi-illan aikana. Vaikka alkuun suurin osa keskittymisestä menee askeleiden ja kuvioiden opettelussa niin jossain vaiheessa ne alkavat sujua kuin itsestään. Tanssi tarjoaa loputtomasti haasteita eikä kukaan ole missään vaiheessa valmis. Tanssipiireissä harvemmin kukaan pitää itseään muita parempina, vaan kaikki ovat mukana oppimassa ja jakamassa neuvoja toisilleen. Mukaan kannattaa lähteä siis jo pelkästä uteliaisuudesta ja mielenkiinnosta.

-Saana-

Muistan edelleen elävästi kuinka tärisevin jaloin suuntasin keväällä ensimmäiselle tanssitunnilleni, kuinka paljon se minua silloin jännittikään. Eikä siihen jännittämiseen mitään aihetta edes ollut, mutta kaikki uusi ja tuntematon nyt vain tuntuu hurjalta. Ei kulunut montaakaan minuuttia tunnin alusta kun kaikki jännitys oli kadonnut kokonaan. Nykyään suuntaan tunneille hyvin luontevasti, itsevarmoin askelin. Tiedän, että siellä ei tule vastaan mitään sellaista mistä en selviäisi, ja se oli jo selvää heti sen ensimmäisen tunnin jälkeen. Niin mukavan leppoisia tunnit ovat, varsinkin alkeistason. Sinne voi suunnata vaikka tuntee omaavansa kaksi vasenta jalkaa, jotka ovat vielä kaiken lisäksi väärinpäin. Kaikki oppivat tanssimaan jos vain haluavat.

Olen varma, vaikka tanssihaaste onkin loppumaisillaan, että ne tosielämän tanssihaasteet kuitenkin jatkuvat. Pian alkavat syyskauden tunnit, joita odotan yhtä innolla kuin tanssihaasteen ensimmäistä tanssituntia.

Tanssihaaste on antanut tanssitaidon lisäksi, sanoinkuvaamattoman upeita kokemuksia, ison joukon uusia ystäviä, monia ilon ja onnistumisen hetkiä, paljon rakkoja jalkoihin, pieniä ahdistuksen ja epätoivon tunteita, lukuisia tilaisuuksia ylittää itsensä ja nyt tanssihaasteen myötä tiedän entistä vahvemmin, että tanssi ei ole vain harrastus vaan se on ennenkaikkea elämäntapa. Ja juuri sellainen elämäntapa mitä voin jatkaa koko loppuelämäni, elämäntapa minkä voin jakaa tärkeiden ihmisten kanssa, elämäntapa missä pääsen haastamaan itseäni aina uudelleen ja uudelleen, elämäntapa missä saan nauttia musiikista, toisista ihmisistä, tanssista ja ainutlaatuisesta kulttuurista samaan aikaan, elämäntapa mitä haluan elää, ja elämäntapa mistä ei taida voida päästä enää millään eroon.

Saanan blogista löydät lisää ajatuksia miksi kannattaa osallistua tanssihaasteeseen: