Mentaalivalmennus

Mitä on henkilökohtainen mentaalivalmennus?

Oletko juuri nyt, niin4891 onnellinen kuin haluaisit? Koetko voivasi vaikuttaa elämääsi, aikatauluihisi ja siihen millaiseksi se on muodostunut? Tuleeko eteesi tilanteita joissa et pysty toimimaan niin kuin haluaisit? Kärsitkö ehkä esiintymisjännityksestä, peloista, etkö kykene sellaiseen suoritukseen kuin haluaisit. Haluaisitko ehkä parantaa itsetuntoasi, pystyä tekemään parempia päätöksiä, nopeammin vai haluaisitko ehkä muuttaa jonkin epämieluisan tavan. Tai entä jos pystyisit kommunikoimaan tai rentoutumaan paremmin. Henkilökohtaisestavalmennuksesta olisi sinulle silloin varmasti hyötyä.
Tarvittavan muutoksen aikaansaaminen yksin voi usein olla hankalaa. Olemme usein niin tottuneita tekemään asioita tutuilla ja turvallisilla tavoilla, että tiedostamaton mielemme vastustaa siirtymistä uuteen – vaikka tietoisesti tietäisimmekin sen olevan meille hyväksi. Siksi henkilökohtainen valmennus ja ulkopuolisen valmentajan, coachin apu voi olla joskus tarpeen.
Henkilökohtainen mentaalivalmennus pohjautuu NLP.hen. Tarkoituksena on auttaa sinua löytämään omat vahvuutesi ja voimavarasi, jotka auttavat sinua pääsemään juuri siihen olotilaan kuin itse haluat.
Kuka tahansa voi tulla mentaalivalmennukseen. Voit olla kilpaurheilija, harrastaja, opiskelija, työtön, kotiäiti, esimies, kuka tahansa, joka haluaa muuttaa suuntaa elämässään, löytää itsestään uusia voimavaroja tai vain oppia uuden tavan toimia erilaisissa tilanteissa. Joskus me huomaamattamme ajaudumme eräänlaiseen silmukkaan, jossa me toistetaan samoja toimintamalleja ja saamme samanlaisia tuloksia.  Sinulla on oikea hetki tehdä asioille jotain, juuri nyt.

Onelife1
Kaikkein hienointa mentaalivalmennuksessa on se, että siinä lähtökohtana on nykyhetki ja huomionsuunta on tulevaisuudessa. Ei ole väliä minkälaisia haasteita sinulla on ollut tai missä ja miten olet elämäsi tähän asti viettänyt. Mentaalivalmennus sopii juuri sinulle, kun haluat olla parempi siinä mitä jo nyt olet ja se sopii, kun haluat löytää jotain ihan uutta itsestäsi ja elämästäsi.

Sinä päätät mitä haluat. Henkilökohtainen valmennus lähtee aina sinun omista tarpeistasi ja tavoitteistasi. Kun tavoitteet ovat selvillä, silloin voit löytämää kaikkein tarkoituksenmukaisimmat tavat, uskomukset, sekä ajattelu- ja toimintamallit näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Ota yhteyttä niin etsitään sinulle keinot löytää haluamasi suunta elämääsi

IMG_2276

Mitä on NLP?

NLP:n kehittivät alunperin 1970-luvun alussa Richard Bandler ja John Grinder. Alku sykäyksenä NLP:n kehittämiselle oli Bandlerin havainnot psykologian ja eri terapiamuotojen kyvyttömyydestä tuoda käytännössä juuri minkäänlaista apua sitä tarvitseville ihmisille. Yhdessä Grinderin kanssa Bandler tutki ja mallinsi niitä terapeutteja, jotka muista poiketen jostain syystä onnistuivat saamaan aikaan positiivisia tuloksia. Tällaisia mallinnettavia terapeutteja olivat mm. perheterapeutti Virginia Satir, Gestalt-terapeutti Fritz Perls sekä hypnoterapeutti Milton Ericksson.
Mallinnettuaan osaavia terapeutteja Bandler ja Grinder lähtivät mallintamaan myös muita omien alojensa huippuosaajia: olympiaurheilijoita, yritysjohtajia, ”myyntitykkejä”, taiteilijoita jne. Bandler ja Grinder huomasivat, että huippuosaajien tiedostamattomat taidot ja mielen strategiat voidaan mallintaa ja opettaa myös muille ihmisille. Syntyi ymmärrys siitä, miten ihmisen aivot toimivat ja miten ihmiset voidaan opettaa ajattelemaan ja toimimaan tavalla, joka on heille itselleen hyödyllisempää ja tarkoituksenmukaisempaa.

NLP:ssä kiinnostuksen kohteena eivät siis ole ongelmat ja niiden syntyminen. NLP on ennen kaikkea menetelmä, jonka avulla saadaan aikaan toivottuja muutoksia ja sen myötä haluttuja tuloksia. Se on menetelmä joka keskittyy muutokseen ja tulevaisuuteen, siihen mitä pystymme tekemään, muuttaaksemme tulevaisuuden sellaiseksi kuin haluamme.
NLP voi auttaa sinua toteuttamaan juuri ne tarvittavat muutokset ajattelussa, käyttäytymisessä ja toiminnassa, joita kehotetaan tekemään, mutta joihin et useinkaan saa vastauksia, miten ne muutokset tehdään.

IMG_2271
NLP:stä voi saada hyvinkin kattavan kuvan lukemalla. Kirjoista opittujen mallien soveltaminen käytäntöön on kuitenkin asia erikseen, sillä pelkkä NLP-tekniikoiden ymmärtäminen ei yleensä vielä riitä. Itse tekniikoita tärkeämmäksi osoittautuu usein ymmärrys siitä mitä ja miten tekniikoita käyttää missäkin tilanteessa. NLP:tä voi siis oppia lukemalla, mutta NLP:n osaaminen edellyttää sen kokemista. (Hannu Pirilä, Flow Mentaalivalmennus)

NLP:stä sanottua: auttaa muuttamaan uskomuksia ja asenteita, kehittää henkistä tasapainoa, saa aikaan pysyviä käyttäytymismuutoksia, auttaa pääsemään eroon peloista ja jännitystiloista, positiivinen vaikutus vuorovaikutustaitoihin, tukea tavoitteiden saavuttamiseen ja motivaation ylläpitämiseen.

2logos

2 vastausta artikkeliin “Mentaalivalmennus”

  1. Päivitysilmoitus: Change… It is a good thing |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s