FasciaMethod -kehonhuoltotunti

Toimin myös FasciaMethod -ohjaajana, kysy tarjousta tunneista paikkakunnallesi. Itse huomaan  Fascia harjoittelun aloitettuani, kuinka liikkuvuuteni on parantunut ja lihaskireydet hellittäneet. Nautin Fascia liikkeiden jatkuvuudesta ja tanssillisuudesta.

_DSC4945__________________

Mitä on FasciaMethod -kehonhuolto

FasciaMethod -kehonhuolto on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä ryhmäliikuntakonsepti, jonka tarkoituksena on kehon kokonaisvaltainen hyvinvointi. Fascia-kehonhuolto perustuu myofaskioiden, eli kehon lihaskalvoketjujen, läpikäymiseen ja niiden kautta koko kehon voimantuoton, tasapainon, koordinaatiokykyvyn sekä liikkuvuuden parantamiseen.

FasciaMethod -tunnit ovat kokonaisvaltaista toiminnallista liikkuvuus- ja liikehallintaharjoittelua. Tavoitteena on samalla rauhoittuminen, rentoutuminen ja keskittyminen oman hengityksen rytmissä. FasciaMethod -harjoitteluperiaatteet perustuvat tutkimustietoon sekä fysioterapeutin ammattitaitoon ja kokemukseen toiminnallisesta liikkuvuus- ja liikehallintaharjoittelusta käytännössä.

Toiminnallista aktiivista liikkuvuusharjoittelua tarvitaan kehon liikkuvuuden kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Faskia on kolmiuloitteinen kerroksellinen kudos, jonka kerrosten tulisi liukua vapaasti suhteessa toisiinsa. Staattinen pitkäkestoinen venytys ei ole paras tapa edistää kalvokerrosten välistä liukumista vaan tarvitaan dynaamista liikettä. Rasitus ja vammat voivat estää kalvokerrosten välistä liukumista ja aiheuttaa liikerajoitteita ja kipua. Tästä syystä toiminnallinen liikkuvuusharjoittelu on yhtä tärkeä osa kehonhuoltoa kuin venyttely.

FasciaMethod -harjoittelu sopii kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta!