tanssi

Tanssijan joulukalenteri pvä 5-11

11. Joulukuuta

Tasapainoharjoite
Seiso yhdellä jalalla, lähde nostamaan polvea , voit pitää jalan kiinni tukijalassa jos haluat. Tarkista, että keskivartalossa kontrolli ja lantio on suorassa, pakaran alaosa aktiivisena. Kädet voit tuoda eteen/ sivulle helpottamaan tasapainoa. Pysy tässä hetken, laske jalka kontrolloidusti alas.

Haastavampi, hae hyvä keskivartalon ja lantion tuki. Liuta jalkaa lattiaa pitkin ja käsiä eteenpäin. Pidä kontrolli keskivartalossa, hartiat alhaalla.

Jos tämä tuntuu helpolta liuta jalkaa pidemmälle vaakaan asti, pidä kontrolli kuitenkin koko liikkeen ajan. Palauta rauhassa alas. Tee liikkeet molemmille puolille muutaman kerran.

img_1201

 

10. Joulukuuta
Minä en voi kehittyä kun minulla ei ole paria!
Pöh, ei pidä paikkaansa!

On monia asioita mitä voit treenata yksin, ja aina ei tarvitse edes lähteä salille.
Ensin on syytä osata asiat yksin, jotta ne voi tehdä parin kanssa ja lopuksi vielä musiikkiin 🙂

Tässä muutama vinkki mitä sitten voit treenata:

Perusaskelta, liiku sillä eri suuntiin, pyri pitämään askellus mahdollisimman laadukkaana. Harjoittele todella hitaita painonvaihtoja, sillon pystyt myös nopeassa ne tekemään. Harjoittele mielikuvitusparin kanssa, mitä tanssissa voi tapahtua?

Jalkavariaatioita, harjoittele yksin erilaisia jalkavariaatioita, ja rytmejä. Helpompi saada tanssiin kun itse osaat tehdä kunnolla.

Pyörimistä, jos osaat itse hyvin, pystyt tekemään sen myös parin kanssa. Kokeile eri nopeuksia, 1/2 kierrosta kerrallaan, kokeile spin käännöstä yhdellä jalalla. Yksi hyvä pyörähdys on aina parempi, kuin monta epätasapainossa.

Musiikki, kuuntele musiikkia, pyri löytämään sieltä rytmi, mitä eri kerroksia löydät (laulu, erilaiset soittimet), löytyykö intensiteetin vaihdoksia? Yhdistä tämä ja oman kehon harjoitteet, tulkitse musiikkia jollain kehonosalla.

Oman kehon harjoitteet, tee tasapaino treeniä, harjoittele käyttämään eri kehon osia yksi kerrallaan (pää ,hartiat, lantio, jalat…) tee lihaskuntoa ylläpitäviä liikkeitä

Mielikuvaharjoittelun, on todettu olevan oikein tehtynä lähes yhtä tehokasta, kuin fyysinen harjoittelu.

Näillä harjoitteilla voit parantaa omaa tanssimistasi, vaikka sinulla ei olisikaan usein mahdollisuutta parin kanssa harjoitteluun.

Onko sinulla, joku harjoite minkä olet itse kokenut tehokkaaksi?

Make yourself awesome!

img_1209

 

9. Joulukuuta

Mikä on oikea määrä vastetta parin kanssa?
Sen verran että pari ymmärtää.
Hyvä lapatuki on olennainen osa vastetta, jos on ongelmia ymmärtää paria kannattaa tämä tarkistaa ITSELTÄÄN ensin.
Mistä tietää kuinka paljon sitten vastetta on liikaa? Jos sinun hartiat ja kädet on jäykät ja jännittyneet, käytät liikaa voimaa. Pyri pitämään hyvä lapatuki ja hartiat sekä kädet rentoina (ei löysinä). Huolehdi kuitenkin, olkapää ei pääse pois paikaltaan, tämä parantaa tuntumaa sekä suojaa sinua ja olkapäätäsi.

Kyllähän minä tekisin, mutta pari ei! Ei huolta siihenkin voit vaikuttaa! ( toki kummallakin on myös oma vastuu)

Ongelma: Parin kädet on liian jäykät ja jännittyneet.

Voimaan ja jäykkyyteen ei kannata vastata keveydellä, pari todennäköisesti lisää voimaa, kun pari ei muuten ymmärrä. Tämä tuntuu melkein kädenvääntökilpailulta, eikä se ole mukavaa 😝
Hae lähes vastaava voimakkuus mitä parilla on, näin kerrot parille ”Yes, ymmärrän sinua ja olen sinun kanssa tässä”. Pikkuhiljaa voit alkaa keventämään/rentouttamaan tuntumaa lähemmäksi sinulle miellyttävää voimakkuutta, tunnustele mihin asti parisi keventää mukana. Et luultavasti voi keventää ihan ääripäähän, mutta näin löydätte mukavan keskitien.

Ongelma: Parin kädet on liian keveät/löysät.

Keveyteen ei kannata vastata voimalla, luultavasti pari keventää vain lisää.
Hae ensin sama keveysaste, kuin parilla, huomioi että vieminen ja seuraaminen vaatii hieman enemmän tarkkuutta jos vaste on todella keveä.
Pikkuhiljaa voit alkaa hakemaan hieman voimakkaampaa tuntumaa, lähemmäksi sinulle miellyttävää voimakkuutta, tunnustele mihin asti parisi vastaa mukana. Et luultavasti voi lisätä voimaa ihan ääripäähän, mutta näin löydätte mukavan keskitien.

Sinä voit siis vaikuttaa tuntumaan ja sen voimakkuuteen sanomatta sanaakaan. Vastaa ensin ja lähde sitten johdattelemaan hitaasti sinne mihin haluat. Ole läsnä ja tunnustele millainen voimakkuus on molemmille ok ja pari kuitenkin ymmärtää mitä ollaan tekemässä. Pakottaa ei voi ja taitavampi tekee monesti enemmän joustamista yhteisen hyvän tanssin eteen.
Viimeisenä kannattaa muistaa, kaikkiin ei vain voi vaikuttaa! 😁

Tunnustelkaa toisianne!

img_1189

 

8. Joulukuuta

Keskivartaloon voimaa ja hallintaa lisää? Kyllä kiitos!
Jos haluaa kokeilla välillä jotain muuta lankutuksen sijaan, kokeile tätä.

Käy selinmakuulle, tuo kädet kohti kattoa ja jalat ylös 90′ kulmaan. Ajattele napaa hieman sisään, tarkista että selässä on luonnollinen notko ja hartiat pysyy maassa.

Sisäänhengityksellä lähde viemään saman puolen kättä ja jalkaa kohti lattiaa, palauta uloshengityksellä. Vie niin pitkälle kuin saat koko ajan pitäen keskivartalon tuettuna ja kontrollissa. Vaihda puoli. Toista 10 krt molemmille puolille.

Tee sama harjoitus, mutta ristikkäinen jalka ja käsi ojentuvat kohti lattiaa. Toista 10 krt molemmille puolille.

Voit tehdä useamman kierroksen halutessasi.

Treenaamaan!

img_1185

 

7. Joulukuuta

Tanssiminen on monille tärkeä osa elämää, elämäntapaa. Jokaisella meistä pitäisi olla lupa nauttia siitä, lupa tuntea olonsa turvalliseksi. Älä neuvo, tiuski tai kohtele pariasi epäkunnioittavasti. Sinä et voi tietää mitä toinen kokee juuri sillä hetkellä töissä tai yksityiselämässä.

Asenne millä tavalla me kohtaamme toisemme tansseissa tai kursseilla, määrittää miten meihin suhtaudutaan, mitä meistä muistetaan.

Jokaisella on oikeus tanssia juuri niiden ihmisten kanssa, kuin haluaa. Velvollisuutta tanssittaa ei kenelläkään ole. Jokainen meistä voi kuitenkin antaa illasta yhden tai kaksi tanssia aloittavalle tanssijalle, se voi olla juuri se mikä toisen saa jatkamaan.

Ole läsnä jokaisessa tanssissa tai hetkessä, pyri tekemään juuri tästä tanssista parisi kanssa paras mahdollinen. Mitä taitavampi olet sitä enemmän tanssin onnistumisesta on sinun vastuullasi.

Tanssinautintoa!

img_0931

 

6.Joulukuuta

Kevät kaudella 2017 olemme osa Suomi 100-juhlavuoden ohjelmaa. Hankkeemme ”Tanssia Suomen Nuorille” tarjoaa kaikille kiinnostuneille alle 25-vuotiaille ilmaiset perustason paritanssitunnit, Tanssikoulu Antti Törmäsen kurssipaikoilla. Lisäksi tulossa myös muita tapahtumia. Tule mukaan tanssimaan!

 

5. Joulukuuta

Ihmiset käyttävät yleensä pyörimiseen liikaa voimaa, joka vie helposti pois tasapainosta. Tässä helppo pyörimistreeni, jolla harjoitella voiman lataamista vartaloon: Seiso toisella jalalla, paino päkiän päällä, voit ojentaa toista jalkaa hieman sivulle tasapainottamaan, katso että jalka on hieman lantion takapuolella.

Hae pieni vastaliike ylävartalosta, lantio pysyy koko ajan paikallaan. Sinun pitäisi tuntea vatsalihaksissa pieni kiristys. Vapauta kiristys ja pyörähdä sen voimalla 90’ astetta. Toista muutaman kerran. Jos tämä sujuu hyvässä tasapainossa ja kontrolloidusti kokeile pyörähtää 180’ astetta. Viimeisenä voit kokeilla pyörähtää 360’ astetta.

Toista sama toisella jalalla, jotta et jää toispuoleiseksi. Voit kokeilla samaa treeniä myös liikkuen vuorotellen kummallakin jalalla. Tarkista että katse on suoraan eteenpäin ja pysyt alhaalla pyörimisen ajan. Yksi hyvä, hallittu pyörähdys on aina parempi, kuin monta epätasapainossa. Pyörimiseen monta muutakin tapaa ja treeniä, tästä on kuitenkin hyvä aloitella keskivartalon aktivoimista ja pyörimistä.

Spin away!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.