tanssi

Tanssijan joulukalenteri pvä 1-4

 

4.Joulukuuta

Sivuttaisvasteiden hakeminen, on todella tärkeää monissa tansseissa. Hae parin kanssa hyvä tuntuma (2.joulukuuta tehty harjoite). Viejä tarjoaa kädet kannatukselle, seuraaja laskee omat kätensä viejän käsien päälle. Molemmilla selkä- ja vatasalihaksissa pieni tuntuma, hartiat rentoina ja seuraajan kädet lepää viejän käsissä.

Viejä lähtee kääntämään vartaloaan puolelta toiselle, kädet pysyvät lähes paikoillaan (noin puolessa välissä paria). Puolelta toiselle käännyttäessä käsien ulkoreunalla paine kasvaa, kädet eivät jäykisty. Tämän voi tehdä hitaasti tai nopeasti, pienellä tai isolla liikkeellä, kun harjoite toimii, voit siirtyä seuraavaan.

Vaihda asentoa, saman puolen jalat eteen ja hae vaste teidän vartaloiden väliin keskelle. Kun vartalot kääntyvät toisiaan kohden, paine käsien välissä kasvaa. Pois päin käännyttäessä vaste/paine kevenee. Tarkista harjoituksen aikana, että olkapäät ja keskivartalon tuki pysyy, vaikka hartiat ovat rennot.  Pidä kontrolli niin että käsivarret pysyvät vartalon etupuolella, suorana  sivuilla tuki on vaikea pitää. Tämänkin harjoituksen voi tehdä eri nopeuksilla, kunhan vaste pysyy pehmeänä ja selkeänä ( kuin pieni trampoliini, jossa liike kiristyy ja vapautuu). Molempien pitää tehdä yhtä paljon töitä, vastata samalla voimalla kuin kaveri.

Kontrolloitua rentoutta ja treeni intoa!

3. Joulukuuta

Joskus kun treenaa niin saattaa tulla turhautuminen, kun on paljon asioita mitä pitää harjoitella. Yksi hyvä keino on tehdä itselleen treenipurkki.

Kirjoita kaikki treenattavat asiat paperille, yksi selkeä aihe kerrallaan. Esim. Valmistele jalka eteenpäin ennen kuin siirrät painon. Tai huolehdi ettei olkapää pääsee repsahtamaan. jne Listaa ylös kaikki ne asiat mitkä sinua häiritsee omassa tanssissasi ja mitä haluat parantaa. Voit myöskin kirjoittaa aina tarvittaessa uuden lapun entisten jatkoksi.

Nyt kun sinulla on kaikki asiat kirjattu ylös, voit unohtaa niiden murehtimisen. Tästä eteenpäin, joka kerta kun lähdet harjoittelemaan, voit ottaa yhden lapun purkista ja keskittyä asian harjoittelemiseen (onnistuu myös ryhmätunnilla). Kun palaat harjoituksista päätät onnistuitko vai tarvitsetko vielä lisäharjoitusta, eli joko palautat lapun purkkiin tai heität pois.

Kun purkki on tyhjä, minulla niin ei ole kyllä vielä ole käynyt 😉 Voit tehdä itse uuden arvioinnin tai ottaa yksärin ja kysyä opettajaltasi mitä sinun kannattaisi treenata.

Työniloa!

15355802_10211414726226412_3854535048073023283_n

2.Joulukuuta

Lapatuen hakeminen ja tunnistaminen on tanssijalle yksi tärkeimpiä elementtejä.  Sen avulla viestit kulkevat paremmin vartalosta toiseen, ja vieminen ja seuraaminen on helpompaa. Lisäksi Aktiiviset selän (lapaluiden ympäristön lihakset) kyljen ja vatsan lihakset pitävät olkapään kontrollissa, samalla suojellen sitä vammoilta.

Harjoite:

Nojaa paria tai ovenkarmia vasten, vedä syvään henkeä, tunne kuinka keho ja hartiat hieman kohoaa, huomaa keskivartalossa tapahtuva pieni lihasten ”kiristyminen”. Hengitä ulos , samalla anna hartioiden laskeutua alas ja tunne kuinka lapaluut valuvat alaspäin. Tarkista onhan vatsalihaksissa pieni tuntuma ( voit ajatella miten  puhallat nopeasti kynttilän sammuksiin ). Hartiat ja niska on liikkuvat ja rennot (ei löysät), keskivartalo kannattaa tuen.

Siirrä painoa kohti ja pois päin parista (ovesta) pidä hyvä tuntuma keskivartalossa koko liikkeen ajan.

Tarkista ylävartalon rentous, liikuttamalla käsiä eri suuntiin, silti säilyttämällä tuntuman eteen päin.

Treeni-iloa!

Joulukuun 1.

Päivä. Varaudu jo ensi kevääseen tai nappaa pukinkonttiin lahja kaverille.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.