tanssi

My perfect dance night… with BIG heart <3

Astun tanssipaikkaan sisään, näen iloisia ilmeitä ja vaikka en kaikkia tunnekaan tervehdin ja saan vastauksen, joku jopa huikkaa ohi mennessään ”Kiva kun tulit, tanssitaan jossain vaiheessa!”
Tanssilattialla on pareja tanssimassa. Näen iloisia ilmeitä. Joku pari hassuttelee ja pelleilee keskenään, kuulen naurun purskahduksia. Toisen parin näen tanssivan rauhassa, hyvin pienieleisesti, mutta voin aistia parin yhteisen keskittymisen. Aaa, tuolla taitaakin olla joku joka on vasta aloittanut, näen jännityksen ja pienen haparoinnin viennissä. Onpa mukava nähdä, että pari hymyilee ja kuuntelee silti vientejä rauhassa.
Jaaha, kappale loppuikin. Näen parien kiittävän toisiaan tanssista, toisia haetaan samantien uudestaan tanssimaan, toiset suuntaavat juomaan tai kuka mihinkin. Ihanaa, kun voit itse hakea silloin, kun haluaa, ilman että kenenkään tarvitsee rynniä minnekään, ei kiitos sovi minulle. Niin minäkin pääsen tanssimaan, kysyn vain vieressä seisovalta mieheltä, ”Haluatko tanssia?”

Ensimmäinen kosketus on minulle tärkeää, se on hetki milloin alan tunnustella pariani, millainen viejä tässä tällä kertaa on? Onko ote jämäkkä, jännittääkö hän, millä tavalla hän alkaa liikehtimään musiikkiin, Miten minä saan tästä yhteisestä tanssista kiinni? Kuuntelen ja yritän mukautua juuri tämän viejän liikehdintään, sama aaltopituus löytyy, ja meillä on hauskaa yhdessä. Tästä illasta tulee varmasti huippu. Biisi loppuu, pieni halaus ”Minulla oli hauskaa, kiitos.” Seuraavalle kappaleelle, joku hakeekin heti tanssimaan, ja seuraavalle ja ehkä jopa seuraavalle, en edes yritä laskea, nautin vaan musiikista, uusista ihmisistä ja tanssista. Huomaan lattialla myös yhden todella taitavan viejän, voi kun joskus pääsisin tanssimaan hänen kanssaan… hakea en kyllä uskalla.

Seuraavien kappaleiden jälkeen suuntaan sivummalle hetkeksi huilaamaan ja juomaan. Istun pöytään ennestään tuntemattoman pariskunnan kanssa, siinä jutellessa selviää heidän tulleen pohjoisesta, mukava tavata uusia ihmisiä. Kohta joku hakeekin rouvaa tanssimaan, myös minä rohkenen kysyä lähteekö herra tanssimaan, ja lähteehän hän. Taas vierähtää hetki jos toinenkin tanssilattialla, on hauska hakea ja tulla haetuksi, onneksi ei tarvitse huolehtia mistään pakollisista ”kun tuo haki, minun pitää hakea takaisin”-jutuista. En minä ainakaan voi muistaa kaikkia kenen kanssa olen tanssinut, enkä kyllä odota viejienkään muistavan minua, varsinkin kun vaihdoin juuri sinisen paitani punaiseen. Huomaan ohimennen puolitutun herran istuvan tanssilattian laidalla, joku nainen näkyy hakevan tanssimaan, herra pudistaa vähän tympääntyneen oloisena päätään, hmm muistelen hänen tehneen noin aiemminkin… Voi olla jos aina antaa pakit, ei kukaan kohta haluakaan enään tanssia, noh jokainen itse valitsee tiensä, minä ainakin haluan tanssia enkä kökkiä sivussa. Joten suuntaan kohti tanssilattiaa.

Jonkin ajan päästä kutsuu ”hotelli helpotus”, matkalla joku tulee hakemaan. Sopiiko, että haen sinua hetken päästä, pidän nyt pienen tauon? Hakija ei ole moksiskaan, ”Tottakai!” Yritän painaa miehen kasvot ja paidan muistiin, että osaan hakea häntä kohta tanssimaan. Pidän tästä, minua ei syyllistetä, kun en nyt lähtenyt tanssimaan, minun ei tarvitse lukea facebookista, kuinka törkeä olin, kenenkään ei myöskään tarvitse loukkaantua tai tuntea itseään huonoksi ihmiseksi.

Tauon jälkeen hetken katselen tanssijoita, on aika hauska katsella, kun ihmiset tanssivat eri tyyleillä, ja jokainen saa näyttää juuri siltä kuin itse tahtoo. Eikä kukaan arvostele, että tuo on väärin. Hups! Nyt tuli kyllä törmäys… kumpikin pari kääntyy ja näyttää pyytävän anteeksi, okei näitä vahinkoja sattuu kaikille. Kenenkään ei tarvitse suuttua ja kun kukaan ei tahallaan törmäile, ja anteeksi pyydetään aina riippumatta siitä kuka törmäsi.
Seuraavalle kappaleelle haen lattian laidalla istuskelevaa miestä, ”Olen ihan poikki ja katselen vähän aikaa, myöhemmin, jooko”, Tottakai, tuohan on ihan luonnollista, ei kukaan voi olla aina valmis tanssiin, ja sitäpaitsi jos olisin ollut tarkempi, olisin huomannut hänen hikisen otsansa ja paidan, ymmärrän kyllä halun hetken vain istua.
Tämän jälkeen minua tuleekin hakemaan nainen tanssimaan. On hauska päästä välillä viemään, tulee vaihtelua seuraamiseenkin. Ja jos miehiä sattuu olemaan vähemmän pääsee itsekin halutessaan tanssimaan, eikä minua haittaa vaikka miehet joskus tanssivat keskenään. Silloin ei taritse nyrpistellä , ”miesten kuuluu tanssittaa naisia eikä keskenään jorata”. Jokainen on myös itse vastuussa siitä pääseekö tanssimaan ja kuinka paljon, huippu juttu.

Hei, tuollahan on tuttu paita! ”Löysinpäs sinut, sopiiko se tanssi nyt?” Sopiihan se 🙂
Näen samalla sivustalla miehen itsekseen seisoskelemassa, päätän hakea hänet seuraavalle tanssille, jos joku ei ehdi ennen minua. Tanssin jälkeen suuntaan seinustalle, ja pyydän miestä tanssimaan. ”En mä oikein tiedä, en oikein osaa, olen vasta aloittanut alkeissa, täälläkin vasta ekaa kertaa”. Mitä tuosta ei haittaa, sinä viet ja minä seuraan, pidetään vaan hauskaa. Ja hauskaa meillä olikin vaikka aluksi tunsin, kuinka hän jännitti minua. Myöhemmin näinkin hänen tanssivan muidenkin kanssa, hyvä niin. Toivottavasti pystyin hänen kynnystään hakea myös muita helpottamaan, olemalla rohkaiseva. Minulle se oli yksi tanssi illan aikana, ei ehkä mikään tajuntaa räjäyttävä, mutta mukava, hänelle sillä saattoi olla suurempikin merkitys oman ”tanssiuran” aloittamisessa. Eikä edes vaatinut minulta suurtakaan uhrausta.

HEI! Tämä on lempibiisini, näen yhden suosikkiviejistäni salin toisella puolella, katseet kohtaavat ”sinä, minä ja tämä tanssi” , varsinainen katsehaku 🙂 Samalla joku koputtaa olalle, ”lähdetkö tanssimaan?” Osoitan tanssilattialle, ”lupasin jo tämän tanssin, tanssitaan seuraava, sopiiko?” Näin tehdään. Suosikkikappaleeni jälkeen soitettava biisi on hieman erikoinen kumpikaan ei oikein saa siitä kiinni, yhteistuumin sovitaan myös seuraavan kappaleen tanssimisesta ja sehän sujuukin jo huomattavasti mukavammin. Tuossa näyttäisi olevan taas tuo todella taitava viejä, ei , en edelleenkään uskalla hakea.

Muutama tuttu viejä tuli halailemaan ja kuulumisiakin siinä ehdittiin pikaisesti vaihtamaan, ja tottakai myös tanssittiin. Yksi illan kohokohtia oli ehdottomasti, kun yksi viejistä sanoi ”Sinun kanssa on aina niin mukava tanssia, kun olet positiivinen ja hymyilevä, tulee itsellekin hyvä mieli.” Kyllä vaan, ymmärrän täysin, en minäkään haluaisi minkään yrmynaaman kanssa tanssia. Niin kauan, kun minulla on kivaa jatkan tansseissa käymistä, jos joskus tuntuu siltä etten tästä nauti, jään kyllä suosiolla kotiin.

Katseleln ympärilleni, kenen kanssa en ole aiemmin tanssinut? Menen ja haen aivan tuntematonta herraa tanssimaan, ja wau, siitä tulikin yksi illan parhaista tansseista, joten kyllä kannatti. Tässä flow- olotilassa vietinkin lattialla hetken jos toisenkin, kunnes oli pakko lähteä hetkeksi tauolle. Istuskelin muutaman ystävän kanssa ja vaihdettiin kuulumisia. Sitten päätin, keräsin itseni, menin ja hain tuon pro.n tanssimaan, vaikka pelottikin, ei se kuitenkaan mun kanssa halua tanssia? Täytyy sanoa, että kylläpä hän osasikin olla mukava, minulla oli koko ajan sellainen olo, että voin rentoutua ja huomasinkin tekeväni asioita, joita en edes tiennyt osaavani. Kyllä se vaan on niin, ettei taitavan tanssijan tarvitse todistaa omaa taitoaan toista nolaamalla, tai muutenkaan mitenkää osoittaa etten minä, taitamattomampi osaa.
Vielä pari tanssia ja sitten tämä ilta olikin jo ohi, tällaisesta tanssi-illasta voisikin nauttia loputtomiin.

Edellä kuvattu tarina on täysin kuviteltu, tapahtumat perustuvat kyllä löyhästi todellisiin tapahtumiin, mutta ovat kerätty lukemattomista erilaisista tilanteista ja tansseista. Nämä ovat yhdistetty, jotta saadaan aikaan minun mielestäni huippu tanssi-ilta, kokemus jonka haluaisin uudelleen ja uudelleen kokea. Tämän tarinan tarkoitus ei ole loukata, jos joku tämän kuitenkin kokee loukkaavana, pahoittelen asiaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.