asenne, dance, paritanssi, tanssi

Goals

IMG_18674208712718

Mitkä ovat sinun tavoitteesi tulevaisuudessa?

Kuinka moni meistä tanssijoista miettii mitkä ovat minun tavoitteeni tanssin suhteen? Välillä tuntuu, että ihmiset käyvät tanssitunneilla, harjoittelevat tunnilla olevat asiat, mutta sen jälkeen niihin ei palata tai harjoitella. Mitä, eikö tunneilla saa käydä ja vain harrastaa? Tietenkin saa! Voisiko siitä saada tehokkaampaa? Kyllä! Mitä jos miettisit itsellesi tavoitteen, mitä haluat saavuttaa kauden aikana tai vaikka seuraavan puolen vuoden aikana. Ei tavoitteiden tarvitse olla mitää suuria. Huolehdin, että connection pysyy koko ajan tanssissa. Huolehdin, että pidän oman raamini. Ankkuroidun kunnolla, joka kerta. Harjoittelen aktiivisesti jalkatekniikkaa ja variaatioita. Tai ihan mitä tahansa sinä juuri nyt harjoitteletkin. Jos et tiedä mihin kannattaisi keskittyä, kysy valmentajaltasi, hänen tehtävänsä on auttaa sinua.

Mitäs sitten, kun tuntuu että on niin paljon harjoiteltavaa, ja mikään ei tunnu onnistuvan? Valitse yksi asia mitä harjoittelet. Ei, ei yhtään enempää. Et pysty harjoittelemaan tehokkaasti, kuin yhden asian kerrallaan. Voit reenata tätä asiaa, kotona, vapareissa tai tunnilla vapaan tanssin osuudessa. Niin ja bileet ovat oiva paikka treenata. Joka bile-illalle kannattaa valita yksi asia mitä harjoittelet. Toisena päivänä se voi olla joku toinen asia. Näin harjoittelemalla huomaat treenaavasi samalla, kuin pidät hauskaa, ja kehityt koko ajan. Win-Win tilanne 🙂

Nyt joku älähtää, iltabileet pitäisi olla hauskaa ei mikään vakava treenipaikka. Totta! Minä ainakin menen joka kerta iltabileisiin pitämään hauskaa, tanssimaan ja tapaamaan ihmisiä. Silti mikään ei estä minua aina silloin tällöin   miettimästä minun illan harjoitetta esim. muista ankkuroitua, joka kerta selkeästi.

Iltabileet ovat aivan mahtava paikka testata kuinka hyvin osaan viedä tai seurata. Jos pystyn viemään tai seuraamaan aivan aloittelevaa paria, voin ehkä sanoa hallitsevani perustekniikan aika hyvin. Samoin on tietenkin, jos pystyn seuraamaan/viemään minua parempaa tanssijaa, kumpikin kehittää sinua eri lailla, molempia tarvitaan.

Minä kuulen (joskus myös valitettavasti näen :/ )  kun tanssijat sanovat, että en viitsi tanssia aloittelevien tanssijoiden kanssa, kun ne ei osaa viedä/seurata oikein tai niiden kanssa ei voi kehittyä. Ihan täyttä p&%&! Minäkin olin joskus myös tätä mieltä, mutta onneksi minulla oli aivan loistava valmentaja, joka pudotti minut maanpinnalle ja muutti ajatukseni täysin. Kiitos Jessica! Kiitos myös Rakelle, joka ajattelee samoin kun minä, joten meidän on helppo tätä ajatusta toteuttaa omassa tanssissamme. Minä nautin aina jokaisesta tanssista illan aikana, se on helppoa, kun aloitat tanssin ajatuksella, ”Me tehdään tästä illan paras tanssi”. Yleensä niin myös käy.  On mahtavaa huomata, kun parillasi on kivaa ja hän nauttii, yleensä sinäkin nautit siitä tanssista. Asenne millä lähdet tanssimaan vaikuttaa. Jos haluat tanssia vain ”hyvien”  tai tuttujen kanssa, jäät paljosta paitsi. Btw. Oletko ajatellut, että J&J kilpailut ovat juuri tätä? Tee maailman paras tanssi täysin tuntemattoman ihmisen kanssa…

Tässä on haaste sinulle! Valitse bileistä/tansseista se tyyppi, jonka tanssitaito ei ole samalla tasolla sinun kanssasi ja laita tanssi toimimaan. Nauti siitä että pystyt tuottamaan parillesi illan parhaan tanssin, ehkä saatat jopa itsekin nauttia. 😉

Sinä pystyt siihen!

Minun tavoitteeni on pitää jalat maassa ja edelleen tanssia KAIKKIEN teidän kanssa, pitää hauskaa ja nauttia siitä! Jos minä en ole vielä hakenut sinua tanssimaan, tule sinä hakemaan rohkeasti!

1 vastaus artikkeliin “Goals”

  1. Kiitos kirjoituksesta ! Aika kovan haasteen lykkäsit. Lavatanssin aktiivisempina aikoina valitsin yhden tanssilajin, jota ajattelin treenata / keskittyä enemmän ja muut sitten menin sen enempää ajattelematta. Se kyllä kehittää. Viitseliäisyydestä se on eniten kiinni.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.